תפקיד משאבי אנוש בעולם העבודה העתידי והשפעתם של השינויים וההתפתחויות.
08:00
09:00
התכנסות משותפת לאירוע משאבי האנוש: כנס דיני עבודה, כנס קהילת הגיוס וכנס רווחה וחווית עובד.
09:00
09:15
עו”ד צבי גוטוטר
הצגת סדר יום ע”י מנחה הכנס
09:15
10:00
עו”ד אופיר פוזנר | שותף מחלקת דיני עבודה, ש. הורוביץ ושות’
שאלת פרטיות העובד במקום העבודה מתעוררת חדשות לבקרים, ומקבלת משנה תוקף כעת, תחת הגבלות הקורונה, כאשר עובדים נדרשים לחשוף פרטים רפואיים. ההרצאה תעסוק באיזון בין זכותו לפרטיות של העובד מול זכות המעסיק לקבל את המידע ולנהל את עסקו.
10:00
10:30
עו”ד נעמי לנדאו
התעמרות או התנכלות תעסוקתית או החרמה במקום העבודה, יכולה להפוך לאירוע טראומטי מתמשך, הן בשל אובדן משאבים אישיים וחברתיים והן בשל האיום באובדן צרכים בסיסיים כגון פרנסה מעמד וכסף.
אי טיפול מיידי בתופעה, עלול להשפיע אף על השגי הארגון ויכולתו לעמוד ביעדיו, כמו גם בפגיעה בהשאת רווחיו.
10:30
11:00
עו”ד מרגלית בוטרמן | שותפה במשרד שפירא בוטרמן
בעידן הפוסט קורונה עולם העובדה השתנה באופן מהותי, ובמיוחד נושא העבודה מהבית. בהרצאה נציג את ההשלכות המשפטיות.
11:00
12:00
2 מסלולי לימוד והתמחות לבחירתכם בנושאים “הכי חמים”
במסלול זה נמשיך ונסקור סוגיות מתקדמות בדיני עבודה, חקיקה ובפסיקות מהשנתיים האחרונות להן צריכה להיות השפעה רבה על אופן ביצוע העבודה ועל תהליכי העבודה בארגונים מצד מנהלי משאבי האנוש, בי השאר תוך התייחסות לסוגיות שקיבלו משנה תוקף בעקבות משבר הקורונה.
12:00
12:30
עו”ד לילך שחם קנטי | משרד מיתר
מודל העסקה גמיש, מדיניות חופשה ללא הגבלה, מהו יום העבודה בעולם המודרני, טיפול בטלפון ומיילים 24/7… ועוד סוגיות רבות מסוג זה צריכים לקבל התייחסות בארגונים מודרניים.
נושא שעות העבודה והמנוחה, אחת כמה וכמה כעת, אם העברה לעבודה מהבית /היברידית, הינם נושאים שיש לייחס להם חשיבות אם איננו רוצים להיות חשופים לגל התביעות העתידיות הצפוי בתחום מצד עובדים.
בהרצאה זו נלמד על הסוגייה והמשתתפים יקבלו כלים פרקטיים למימוש בארגונם שיפחיתו את הסיכון מתביעה – ובו בזמן שישפרו את הפרודוקטיביות והמחוברות של העובדים לארגון.
12:30
13:00
עו”ד צבי גוטוטר
מספיק לפתוח את ריכוז הכתבות בנושא סקירת פסקי דין בפורטל משאבי האנוש HRus בשביל להיווכח להטייה המוחלטת בפסקי דין כנגד מעסיקים שיוצאים מפתחו של בית הדין לעבודה.
אך זו תהיה טעות לחשוב כי למנהל משאבי האנוש בארגון אין מה לעשות בנושא. למעשה מרבית פסקי הדין שניתנים כנגד ארגונים היו יכולים להימנע אם תהליכי העבודה וההתנהלות של הארגון בכלל ושל מחלקת משאבי האנוש בפרט היה נכונה יותר – כלומר: מוכוונת להגנה מקדימה.
בהרצאה זו נסקור את הפסיקות הנפוצות הקיצוניות ביותר שנתנו כנגד מעסיקים בשנים האחרונות ונספק כלים אותם תוכלו ליישם ביום שאחרי בארגונכם בשביל לייצר מעטפת הגנה לארגון.
13:00
13:30
עו”ד קובי חתן
מעסיקים רבים מבקשים להגן על עצמם מפני תחרות לא הוגנת של עובדים, העושים שימוש בסודות מסחריים שלהם לאחר פיטוריהם, אם עקב מעבר למתחרה ואם עקב פתיחת עסק עצמאי. ככלל, בתי הדין לעבודה לא אוכפים התניות אי תחרות. במסגרת ההרצאה יינתנו דגשים לניסוח נכון של סעיפי הגבלת עיסוק ויפורטו התנאים בהם יגבר הסיכוי להכרה בהם על ידי בתי הדין לעבודה.
13:30
14:30
ההדרכה בנושא מניעת הטרדה מינית והתעמרות בעבודה, עבור אחראי/ת מניעת הטרדה במקום העובדה בפרט, ועבור כלל העוסקים בניהול ההון האנושי בארגון בכלל, מעוגן בחוק. משתתפי מסלול זה במסגרת כנס דיני עבודה ילמדו על ניהול תהליכי העבודה בארגון וניהול מערך מניעת ההטרדה – וכן יוכלו לקבל אישור השתתפות בהדרכה שנתית למילוי הוראות החוק.
12:00
12:05
12:05
12:50
עו”ד דגנית לפידור זינגר | שותפה במשרד לפידור ושות’ עורכי דין
כידוע עידן METOO# שהפך לתופעה עולמית, לא יורד מזה כמה שנים מהכותרות ומצליח לטלטל את כולם ובפרט כאשר הדבר קורה במקומות העבודה, המקום הבטוח. ברבות השנים ועם חקיקת חוק מניעת הטרדה מינית, החלו לצוף פרשיות לא מעטות בנושא הטרדה מינית אשר גוללות בתוכן איפיונים שונים להטרדות כלפי שני המינים.
אין כמעט לגיטימציה לעלות על השפתיים מחמאות שאינן לגיטימיות במסגרת יחסי עבודה ויש חובה על המעסיק לגנות כל תחושת אי נוחות שנגרמת לעובדיו החשים מוטרדים מינית. הטרדה יכולה להיות במעשים, במילים ואף בהבעות הגורמות תחושת אי נוחות לעובדים ועל כך נשים את הדגש ונביא דוגמאות רחבות.
12:50
13:30
עו”ד דגנית לפידור זינגר | שותפה במשרד לפידור ושות’ עורכי דין
פרקטיקה ופתרון סוגיות נפוצות – בחלק השני של ההרצאה יוסבר, דרך דוגמאות מעשיות, כיצד יש לבנות את תהליכי הבירור במקרה שתלונה עלתה בארגון? מה מותר ומה אסור? מה מצופה מאיתנו? וכיצד להתנהל בצורה ראויה ורגישה תוך שמירה על האינטרסים הארגוניים בטווח הארוך ומיצוי ההליך בצורה חוקית.
בנוסף נסקור את האחריות שנושת משרת הממונה למניעת הטרדה מינית? כיצד יש לתעד את הפעולות שנעשות? וכיצד להגן על נושא התפקיד והארגון מפני אחריות לאי-עמידה בדרישות החוק.
13:30
14:30
14:30
15:00
עו”ד קובי חתן
עוד טרם הקורונה היינו עדים להתרחבות ושכלול בסוגי העסקה והבדלים ביחסי עובד-מעביד בין עובדים שונים באותו הארגון, ובעקבות הקורונה הדבר רק התגבר.
בהרצאה נדבר על סוגיות אלו ונוספות כגון: הסכם קיבוצי לעומת חוזה אישי, הסכם העבודה האישי כהודעה לעובד על תנאי עבודתו, העסקת פרילנסרים ועוד.
15:00
15:30
עו”ד קובי חתן
למרות שגיוס עובדים נחשב להליך יום-יומי בקרב משאבי אנוש, אנו עדים לאלפי תיקים בנושא שמגיעים לפתחו של בית הדין לעבודה במאות סוגיות שרובן חוזרות על עצמן ורווחות בכלל ענפי המשק ובכלל סוגי הארגונים.
טעויות שביצעו מעסיקים בתהליך גיוס העובדים חושפות אותם לקנסות העלולים להגיע לעשרות ואף למאות אלפי שקלים. ומעבר לסיכון הכספי של הארגון, אנו עדים יותר ויותר לתביעות אישיות כנגד אנשי משאבי האנוש /מגייסים עצמם.
יותר מכך, גם אם ניהלתם נכון את הליך הגיוס עצמו, יש להקפיד כי הסכמי ההעסקה לא יכללו סעיפים שאינם עולים בקנה אחד עם דיני העבודה והפסיקה בתחום. והואיל וחלק גדול מחוקי העבודה כוללים סנקציות פליליות בצדם, היכרות הדינים הרלוונטיים היא קריטית על מנת להימנע מטעויות וחשיפות מיותרות.
בהרצאה נסקור את המוקשים העיקריים בהם נופלים היום מעסיקים ונלמד כיצד להימנע מהם.
15:30
16:00
אורי כץ | שותף ומנהל מחלקת דיני עבודה, אברהם ללום ושות’ משרד עורכי דין
כיצד באה לידי ביטוי האחריות המשפטית שלנו כאנשי/ות משאבי אנוש ומה הדרך המומלצת להתנהלות יומיומית שבאמצעותה נוכל לנהל את הסיכון הזה?
16:00
17:30
*ייתכנו שינויים בתכנית ומרצי הכנס